Καλαμάτα 3-11

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023

Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος"
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 95
Τηλέφωνο:
Όνομα υπευθύνου:

Facebook Event

  • Adar Bozbay

    Ατελείς προτάσεις (Incomplete Sentences)

    Σκηνοθέτης  Αντάρ Μποζμπάι - Χώρα: Τουρκία

    Η Asli Erdoğan, παγκοσμίου φήμης συγγραφέας και ακτιβίστρια, σιωπά μετά την φυγή της στη Γερμανία. Οι «ατελείς προτάσεις» είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή της και το λογοτεχνικό της έργο, που την οδήγησε στην εξορία στη Φρανκφούρτη, αφού η καταπίεση του τουρκικού καθεστώτος έχει ως αποτέλεσμα την παράνομη φυλάκισή της.

  • Aris Chatzistefanou

    Τελευταίο ταξίδι (The last voyage)

    Σκηνοθέτης  Άρης Χατζηστεφάνου - Χώρα: Ελλάδα

    Ένα ταξίδι στη σύγχρονη Ιαπωνία μέσα από τα μάτια του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (δημιουργού του Αλέξη Ζορμπά) ο οποίος επισκέπτεται την Ιαπωνία πριν και μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξηνταπέντε χρόνια μετά το τελευταίο μοιραίο ταξίδι στη χώρα που έχει χτυπηθεί από την πανδημία, οι αναμνήσεις του γίνονται πυξίδα για ένα...

  • Hara Kaminara

    Γράμμα στον Νικόλα (Letter to Nikola)

    Σκηνοθέτης  Χαρά Καμιναρά - Χώρα: Ελλάδα

    Μέσα από αυτό το φίλμ που παίρνει τη μορφή οπτικοακουστικού γράμματος , αναδύεται η μαρτυρία μιας φωτογράφου προς το παιδί της. Του διηγείται την εμπειρία από το κατάστρωμα του διασωστικού πλοίου Ακουάριους στο κέντρο της Μεσογείου.

  • Dimitra Zirou

    Στη χώρα του Πάγου και της Φωτιάς (Into the land of Ice and Fire)

    Σκηνοθέτης  Δήμητρα Ζήρου - Χώρα: Ελλάδα

    Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη ζωή των αυτόχθονων πληθυσμών που κατοικούν στην ευρωπαϊκή αρκτική περιοχή, τους Σαάμι, ευρέως γνωστών ως Λαπ. Παρατηρούμε τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του κύκλου ενός έτους, μέσα από την αλλαγή των εποχών της Αρκτικής καθώς περνούν από το μακρύ σκοτάδι του χειμώνα στο φως του καλοκαιριού που δεν δύει...

  • Ana Sofia Fonseca

    (Cesária Évora)

    Σκηνοθέτης  Άνα Σοφία Φονσέκα - Χώρα: Πορτογαλία

    Ακολουθώντας την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια, Σεζάρια Έβορα, σε ένα νέο και πιο προσωπικό ντοκιμαντέρ, μέσα από υλικό που δεν είχε προβληθεί ξανά, ανακαλύπτουμε τις αγωνίες και την επιτυχία της «Ξυπόλητης Ντίβας». Η φωνή της την οδήγησε από τη φτώχεια στην επιτυχία, αλλά το μόνο όνειρό της ήταν να είναι ελεύθερη.

Eshop

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε.

Newsletter