Καλαμάτα 1-11

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023

Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος"
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 95
Τηλέφωνο:
Όνομα υπευθύνου:

Facebook Event

  • Nael Khleifi

    Άλπεις (Alpes)

    Σκηνοθέτης  Ναέλ Χλέιφι - Χώρα: Βέλγιο

    Γυρισμένο στην καρδιά μιας Ευρώπης-φρούριο, το Alpes περιγράφει μια ορεινή κοινωνία που στέκεται  αλληλέγγυα στο πέρασμα των μεταναστών από τα σύνορα και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει, με σπάνια ακεραιότητα.

  • Dimitrios Zivopoulos

    Δημήτρης Σκύλλας Afterpop (Dimitris Skyllas: Afterpop)

    Σκηνοθέτης  Δημήτρης Ζιβόπουλος - Χώρα: Ελλάδα

    Ποιος είναι πιο ποπ η Μαντόννα ή ο Μπετόβεν; Από τα ελληνικά βουνά στις μεγάλες σκηνές του BBC, ο τριανταπεντάχρονος προκλητικός συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας αποκαλύπτει τα μυστικά της σύγχρονης μουσικής σύνθεσης. Ο αφοσιωμένος μουσικός, το πάρτι άνιμαλ και όλη η ζωή ενδιάμεσα. Ένα διορατικό νεύμα να σπάσουν τα στερεότυπα της κλασικής μουσικής σ...

  • Efthymia Zymvragaki

    (Light Falls Vertical )

    Σκηνοθέτης  Ευθυμία Ζυμβραγάκη - Χώρα: Ισπανία

    Μια επίδοξη νεαρή σκηνοθέτης συνδυάζει την ιστορία ενός δράστη και τις δικές της εμπειρίες με τη βία σε μια ποιητική ταινία που μιλάει για τα αίτια και τις συνέπειες της κακοποίησης, ενεργοποιώντας το υποσυνείδητό μας σε μια καταγραφή που μόνο ο κινηματογράφος μπορεί να προσεγγίσει.

  • Eran Paz

    Και εγώ ήμουν εκεί (And I Was There)

    Σκηνοθέτης  Έραν Παζ - Χώρα: Ισραήλ

    Ως νεαρός στρατιώτης, ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί τη στρατιωτική του μονάδα να καταλαμβάνει σπίτια παλαιστινίων, να κλειδώνει οικογένειες σε δωμάτια και να μετατρέπει σπίτια σε στρατιωτικές θέσεις. Τώρα, 18 χρόνια αργότερα, αντιμετωπίζει το παρελθόν του και επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

  • Giorgos Moutafis

    Το άλλο μισό (Τhe Other Half)

    Σκηνοθέτης  Γιώργος Μουτάφης - Χώρα: Ελλάδα

    Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Άνθρωποι εν κινήσει. Αντιμετωπίζουν κινδύνους σε άγνωστα και αφιλόξενα μέρη. Για 15 χρόνια, ένας φωτορεπόρτερ γίνεται μάρτυρας στο ταξίδι των μεταναστών μέσα στα σκοτεινά σύνορα της Ευρώπης. Η ματαιότητα, ο θάνατος, η εξουθένωση από την ατέλειωτη πάλη, οι επαναπροωθήσεις απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος του έργου του Γιώργ...

  • Συζήτηση για το Παλαιστινιακό

    με τον Eran Paz και τη Zakia Aqra

Eshop

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε.

Newsletter