Καλαμάτα 28-10

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023

Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος"
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 95
Τηλέφωνο:
Όνομα υπευθύνου:

Facebook Event

  • Wynand Dreyer

    Λέγε με Miles (Call me Miles)

    Σκηνοθέτης  Γουάιναντ Ντράιερ - Χώρα: Νότια Αφρική

    Η ταινία «Λέγε με Μάιλς» είναι μια σκληρή και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία ενός τρανς αγοριού που αγωνίζεται για να βρει την θέση του στον κόσμο. Ακολουθεί το ταξίδι μεγαλώνοντας στην Αφρική, ενώ έρχεται αντιμέτωπο με το μίσος προς τον εαυτό του, την κοινωνική απόρριψη, την αμφιβολία, ως την ολοκληρωτική λύτρωση.

  •  Lars Edman, William Johansson

    (Arica)

    Σκηνοθέτης  Λαρς Έντμαν, Γουίλιαμ Γιόχανσον - Χώρα: Σουηδία

    Ένας σουηδικός κολοσσός εξόρυξης αποθέτει επικίνδυνα απόβλητα στην Αρίκα της βόρειας Χιλής. Ως αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι έχουν πληγεί. Τώρα οι επιζώντες αναζητούν δικαιοσύνη σε μια πρωτοπόρα διεθνή δίκη.

  • Lucas Paleocrassas

    Τέλος χρόνου (Final Year)

    Σκηνοθέτης  Λουκάς Παλαιοκρασάς - Χώρα: Ελλάδα

    Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου και δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε ένα σχολείο που αγνοεί τις ανάγκες τους. Ενώ αντιμετωπίζουν την πίεση των πανελληνίων, η ζωή τους μπαίνει σε αναμονή όταν μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου…

  • Kay Rubacek

    Βρίσκοντας Θάρρος (Finding Courage)

    Σκηνοθέτης  Κέι Ρούμπατσεκ - Χώρα: ΗΠΑ

    Αυτό το καθηλωτικό και έντονο ντοκιμαντέρ μιλάει για μια πρώην δημοσιογράφο του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, που ζει εξόριστη στο Σαν Φρανσίσκο παλεύοντας να εγκλιματιστεί στη ζωή της Αμερικής ενώ προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της οικογένειάς της από το τραγικό παρελθόν.

  • Myrto Symeonidou, Ioanna Papaioannou

    (5½ years)

    Σκηνοθέτης  Μυρτώ Συμεωνίδου, Ιωάννα Παπαϊωάννου - Χώρα: Ελλάδα

    Τον Οκτώβριο του 2020, η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας φτάνει στο τέλος. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι σαφής: το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Πώς είναι να καλύπτεις μια τέτοια δίκη για 5 ½ χρόνια; Μια συζήτηση με τους ανθρώπους που ήταν εκεί.

  • Andrei Kutsila

    Όταν τα λουλούδια δεν σιωπούν (When Flowers Are Not Silent)

    Σκηνοθέτης  Αντρέι Κουτσιλά - Χώρα: Πολωνία

    Λευκορωσία 2020. Όχι πολύ μακριά από εδώ, γράφεται ιστορία. Ενώ ένα ολόκληρο έθνος διαδηλώνει, ενωμένο για την αλήθεια του, απαιτώντας ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές, η αστυνομική βία εκτοξεύεται και ειρηνικοί διαδηλωτές μπαίνουν φυλακή. Ψυχικά και σωματικά τραυματισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να συνεχίσουν να ζουν.

Eshop

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε.

Newsletter