Ακράτα

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 - Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023

Παλιός Σταθμός ΟΣΕ Κράθιο

Τηλέφωνο:
Όνομα υπευθύνου:

Facebook Event

  • Robert Lemelson, Chisako Yokoyama Adair

    Όλα τα παιδιά του Θεού (All God's Children)

    Σκηνοθέτης  Ρόμπερτ Λέμελσον, Τσισάκο Γιοκογιάμα - Χώρα: ΗΠΑ

    Αυτή είναι η ιστορία του Ίντρις, ένα παιδί με μη λεκτικό αυτισμό από την Ιάβα αλλά και για μια κοινότητα που παλεύει για τα δικαιώματα των αναπήρων και τη συμπερίληψη.

  • Joan Bonet

    (William Waldren. The alchemist's footprint)

    Σκηνοθέτης  Τζον Μπόνετ - Χώρα: Ισπανία

    Το 1962 ο πολύπλευρος αμερικανός καλλιτέχνης Ουίλλιαμ Γουόλντρεν ζούσε στο χωριό Ντεϊά της Μαγιόρκα ήδη 10 χρόνια. Ο Γουόλντρεν διαθέτει ένα ακούραστο πνεύμα και συνδυάζει την καλλιτεχνική του πλευρά με τα μεγάλα πάθη του. Το να φωτογραφίζει φυσικές σπηλιέςμε την καμέρά του είναι ένα χόμπυ της στιγμής, αλλά τυχαία στο Σολέρ , σε μια σπηλιά πο...

  • Suzana Dinevski

    Το δωμάτιο του έρωτα (The Love Room)

    Σκηνοθέτης  Σουζάνα Ντινέφσκι - Χώρα: COM_DOCUMENTARIES_TITLE_Macedonia

    Ένα πορτραίτο δύο οικογενειών με φόντο, τις συζυγικές επισκέψεις στη διαβόητη φυλακή «Ιριζοβο» της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και τις επιπτώσεις στις οικογένειες και τους γύρω τους.

  • Yaser Talebi

    (Destiny)

    Σκηνοθέτης  Γιασέρ Ταλεμπί - Χώρα: Ιράν

    Ενώ η οικογένειά της επιμένει να παραμείνει στο σπίτι μετά το Λύκειο, το δεκαοχτάχρονο κορίτσι από το Ιράν θέλει να γίνει γιατρός. Για να πετύχει πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αμφισβητήσει όλους τους περιορισμούς της κοινωνίας στην οποία ζει.

  • Elia Moutamid

    (Maka)

    Σκηνοθέτης  Ελία Μουταμίδ - Χώρα: ΗΠΑ

    Το «Maka» παρουσιάζει τη ζωή της Geneviéve Makaping στην Ιταλία, από το επικίνδυνο ταξίδι της μετανάστευσής μέχρι την εμπειρία της ως η πρώτη μαύρη αρχισυντάκτρια στην χώρα. Tο ντοκιμαντέρ είναι μια διαμαρτυρία στον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τους μετανάστες και διερευνά τη σχέση ρατσισμού και σεξισμού στην Ιταλία.

  • Leonidas Vardaros

    Γυναίκες Μαχήτριες – Τριπλή Απελευθέρωση (Women Fighters – Triple Liberation)

    Σκηνοθέτης  Λεωνίδας Βαρδαρός - Χώρα: Ελλάδα

    Οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες των γυναικών του 20ου αιώνα, η επιβίωση στη φυλακή, η εξορία και το εκτελεστικό απόσπασμα. Εκείνες τιμωρήθηκαν για τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, αφού πολέμησαν τους Ναζί, επιδιώκοντας την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

  • Tanja Brzakovic

    (Life of a mutt)

    Σκηνοθέτης  Τάνια Μπρζάκοβιτς - Χώρα: Δημοκρατία της Σερβίας

    Το ντοκιμαντέρ διηγείται αληθινές, συγκινητικές και αυθεντικές ιστορίες από τη σκόπια των αδέσποτων σκύλων. Συνδυάζοντας την κινηματογράφηση , με ζωγραφισμένα στο χέρι animation αλλά και σπικάζ, οδηγούμαστε ανάμεσα στα είδη και τις φόρμες του ντοκιμαντέρ, την φαντασία και το animation, όπου δίνεται φωνή στους σιωπηλούς ήρωες. Η έμπνευση προέρ...

  • Beau Rosario, Brandon Gulish

    Οι ελέφαντες και το γρασίδι (The Elephants and the Grass)

    Σκηνοθέτης  Μπο Ροζάριο, Μπράντον Γκούλις - Χώρα: ΗΠΑ

    Έχοντας μόνο η μία την άλλη, η δεκατετράχροη Σαμίρα και η μητέρα της δραπετεύουν από το Νότιο Σουδάν και τη γενοκτονία της φυλής τους. Ενώ θεωρείται το πιο διεφθαρμένο μέρος του πλανήτη, μπορεί η νεότερη χώρα παγκσμίως να ξεπεράσει τα ζητήματα αυτά και τελικά να βρει την ειρήνη;

Eshop

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε.

Newsletter