Σπάρτη

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 - Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023

Πνευματική Εστία Σπάρτης
Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου
Τηλέφωνο:
Όνομα υπευθύνου:

Facebook Event

  • Eran Paz

    Και εγώ ήμουν εκεί (And I Was There)

    Σκηνοθέτης  Έραν Παζ - Χώρα: Ισραήλ

    Ως νεαρός στρατιώτης, ο σκηνοθέτης κινηματογραφεί τη στρατιωτική του μονάδα να καταλαμβάνει σπίτια παλαιστινίων, να κλειδώνει οικογένειες σε δωμάτια και να μετατρέπει σπίτια σε στρατιωτικές θέσεις. Τώρα, 18 χρόνια αργότερα, αντιμετωπίζει το παρελθόν του και επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

  • Paul De Roo

    Μίσα (Misha)

    Σκηνοθέτης  Paul De Roo - Χώρα: Βέλγιο

    Η ταινία «Μίσα» είναι ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του Μιχαήλ Μπεζβιέρκνι, ενός κορυφαίου μουσικού ρωσικής καταγωγής, ο οποίος το 1976 στις Βρυξέλλες κέρδισε στο διαγωνισμό βιολιού «Βασίλισσα Ελισάβετ». Όταν επέστρεψε, τέθηκε από την Κα Γκε Μπε σε κατ’ οίκον περιορισμό επί 14 χρόνια. Το 1990 κατάφερε να μεταναστεύσει στο Βέλγιο. Απορρίπτοντας τη...

  • Leonidas Vardaros

    Γυναίκες Μαχήτριες – Τριπλή Απελευθέρωση (Women Fighters – Triple Liberation)

    Σκηνοθέτης  Λεωνίδας Βαρδαρός - Χώρα: Ελλάδα

    Οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες των γυναικών του 20ου αιώνα, η επιβίωση στη φυλακή, η εξορία και το εκτελεστικό απόσπασμα. Εκείνες τιμωρήθηκαν για τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, αφού πολέμησαν τους Ναζί, επιδιώκοντας την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

  • Nicolas Moïssakis

    Μουσικά Διαφορετικός (Musicalement Autre)

    Σκηνοθέτης  Νικόλας Μωϋσσάκης - Χώρα: Γαλλία

    Το «Musically Different» δείχνει την απίστευτη διαδρομή δύο εξαιρετικών μουσικών. Αυτό το ντοκιμαντέρ αφηγείται τον αγώνα του Ζωρζ να βγάλει τον Ζαν-Πιερ από μια περίοδο 27 χρόνων εγκλεισμού σε ψυχιατρεία και να τον βοηθήσει να επιστρέψει σε μια «κανονική» ζωή χάρη στη μουσική. Μέσα από τις πρόβες και μιας περιοδείας στη Νότια Γαλλία, ο Ζαν-Π...

  • Elia Moutamid

    (Maka)

    Σκηνοθέτης  Ελία Μουταμίδ - Χώρα: ΗΠΑ

    Το «Maka» παρουσιάζει τη ζωή της Geneviéve Makaping στην Ιταλία, από το επικίνδυνο ταξίδι της μετανάστευσής μέχρι την εμπειρία της ως η πρώτη μαύρη αρχισυντάκτρια στην χώρα. Tο ντοκιμαντέρ είναι μια διαμαρτυρία στον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τους μετανάστες και διερευνά τη σχέση ρατσισμού και σεξισμού στην Ιταλία.

  • Freddy Nicholas Vianellis

    Χρόνης Μπότσογλου «Ήμουν κι εγώ εκεί και με φίλεψαν ένα πιάτο με φακή…» (Chronis Botsoglou "I was there too and I was treated with a plate of lentil soup...")

    Σκηνοθέτης  Φρέντυ Νικόλας Βιανέλλης - Χώρα: Ελλάδα

    Ο Χρόνης Μπότσογλου ζωγράφος και λέκτορας στην ΑΣΚΤ αποκαλύπτεται μέσα από το μακροχρόνιο έργο του. Η δουλειά του ξεδιπλώνεται μέσα από τη συζήτηση με τη σύζυγό του Ελένη. Συνάδελφοι ζωγράφοι, ιστορικοί τέχνης, επιμελητές και το αδημοσίευτο έργο του συμπληρώνουν το προφίλ του ζωγράφου.

Eshop

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε.

Newsletter